Как да се забавляваме вкъщи през уикенда

Споделете тази статия с вашите приятели
()
семейни-забавления-вкъщи

Уикенда е студен и дъждовен и се налага да останете вкъщи? Не драматизирайте. Това не значи непременно скука, готвене, чистене и подреждане. Може да се забавлявате семейно вкъщи и да си прекарате повече от добре.

Прочетете книгите, които отлагате от много време

Вероятно ви иска да прочетете интересна книга, но в забързаното ежедневие все не ви остава време? Вечер сте уморени и постоянно отлагате книгата за „някой друг път“. Ами, дъждовния уикенд вкъщи е идеалния момент да наваксате. Прочетете на децата любима приказка.

книги

Гледайте любим филм

Какво по-приятно от това да се сгушите на дивана с чаша топло капучино и да гледате интересен филм? Както се казва „няма нищо по-хубаво от лошото време“.

гледане-на-филм-семейно

Забавни игри с децата

Монополи, туистър, Не се сърди човече, игра с пластелин, оригами, пъзели, са забавни и полезни игри, които развиват въображението и координацията на децата.

забавни-игри

Кулинарни вдъхновения

Дъждовния уикенд е идеален момент да се отправите към кухнята в търсене на кулинарни шедьоври. Включете децата в начинанието и ефектния резултат както и забавлението са ви гарантирани.

кулинария-деца

Направете си забавна фотосесия

Облечете любимите си дрехи и аксесоари и си направете семейна фотосесия. Може да бъде тематична – коледна, пролетна, морска и т.н. след това отпечатайте снимките и си направете семеен албум.

забавна-фотосесия

Направи си сам

Уикендите вкъщи са удачен момент да развихрите въображението си и да направите собственоръчна декорация за дома или различни интересни и полезни джаджи. В интернет може да откриете различни идеи за майсторене от глина, хартия, бутилки, плат и др. може да си спретнете мини състезание с награди.

направи-си-сам

Раздвижете се

Организирайте си час домашна спортуване – гимнастика, аеробика, йога. Пуснете си клипчета и тренирайте всички заедно. Слушайте любима музика и танцувате.

ЗДРАВЕ ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Направете си караоке парти

Повечето деца обичат да пеят и изобщо не ги интересува дали някой ги слуша. Използвайте тази възможност. Пуснете си любими песни и организирайте домашно караоке без задръжки и притеснения.

деца-караоке

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели