Как да почистим дома си, докато сме в самоизолация

Споделете тази статия с вашите приятели
()

Ето колко често трябва да почистим дома си и продуктите, които да използваме

Редовното миене на ръцете, използване на дезинфекциращо средство и самоизолация са всички стъпки, които можем да предприемем, за да намалим разпространението на огнището на коронавирус.

Тъй като училищата са затворени и повечето от нас работят от вкъщи, по-важно от всякога е да почиствате къщата си по-редовно от обикновено, тъй като домакинствата в този случай са по-натоварени от нормалното.

Зародишите на вирусни инфекции могат лесно да се разпространяват, чрез докосване на нечисти повърхности и ги пренасяме от стая в стая. Съсредоточете се върху това да накарате всички да мият ръцете си, и върху почистването на повърхностите които най-често докосвате. 

Те включват дръжки на врати, кранове, дръжка на чайник, врати на шкафове, дръжка на хладилник, маси, дистанционни управления, домашен телефон, ключове за осветление, контакти и копчета на готварска печка.

Миете ръцете по-често, дори ако сте свели до минимум излизанията си от дома. Това означава всеки път, когато поставяте контактни лещи, зареждате или разтоварвате съдомиялната машина, след като разопаковате торбите от пазара с хранителни стоки, преди да вземете напитки или закуски, преди и след работа с пране, след като издухате носа си и винаги, когато отидете навън, тъй като може да докоснете неща като бутони и дръжки на асансьора, входната врата, дръжката на колата и т.н

как-да-почистим-дома

Всички плодове и зеленчуци, които купувате от пазара, малките магазинчета и големите вериги магазини, трябва старателно да измивате с топла вода. Всички знаем, че не пакетираните плодове и зеленчуци, са обект на постоянно пипане и подмятане от стотици хора, които пазаруват всеки ден в търговската мрежа.

cleane-fruids

И така, какви продукти трябва да използвате, за да почистите дома си?

Ако имате бутилка обикновена белина в шкафа си, има множество приложения. Много хора я използват само за да почистят канали или за тоалетната чиния, но тя е отличен повърхностен дезинфектант.

Имайте предвид обаче, че белината е много мощна. Не пръскайте с белина по килима и друга мека мебел, използвайте я само според инструкциите на бутилката.

Други алтернативи като многофункционалния антибактериален дезинфектант. Може да се използва самостоятелно или да се разрежда с вода и е подходящ за подове, бани, плочки, кранове, работни плотове, канализации и тоалетни, дори върху твърди повърхности като рогозки под купички за храна на домашни любимци.

Ако искате лесен всеобхват, опитайте препарати, който имат много от повърхностни спрейове за почистване с приятни аромати като лавандула или цитрусов плод. Всичко, от което имате нужда при употребата на този вид спрей-дезинфектанти, е чиста суха кърпа, за да избършете стъкло, дърво, камък, плочки и плотове след напръскване с препарата.

home-cleane
КАК ДА НАУЧИМ ДЕТЕТО ДА ПОМАГА В ДОМАКИНСТВОТО

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели