Как да очароваме гостите си, ако не можем да готвим?

Споделете тази статия с вашите приятели
()
готвим-за-гости

Да поканите гости вкъщи е един от чудесните начини да социализирате и да разпуснете след тежка работна седмица. Разбира се, подобно събитие изисква определена предварителна организация, за да впечатлите приятно вашите гости. Трябва да помислите какво ще бъде основното ястие, а десертът? Всичко това става една идея по-трудно, ако нямате добри кулинарни умения.

Това не означава обаче, че трябва да се откажете. В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвети и хитри трикове, с помощта на които вашите гости дори няма да забележат тази малка подробност. Вижте как:

Изберете меню, което си подхожда

Преди да се втурнете да разглеждате рецепти, първо имате нужда от ясна концепция. Често хората правят грешката да сервират ястия от различни кухни, вкусовете на които изобщо не се допълват. Затова изберете предястие, основно ястие и десерт, които добре се допълват и ще бъдат в точното количество, така че гостите да останат сити, но да не преяждат. Най-лесният вариант е, ако се насочите към една кухня, било то национална, италианска, средиземноморска и т.н. Така ще бъдете сигурни, че всичко ще си подхожда добре.

Тренирайте предварително

Готвенето не е нищо повече от добро умение да следвате инструкции. Затова колкото и да си мислите, че не ви бива в кухнята, всеки може с малко търпение и тренировки да изпипа до съвършенство дадено ястие. Ако много държите да изненадата гостите си с храна, която лично вие сте приготвили , то опитайте да направите дадената рецепта поне няколко пъти преди това, за да придобиете повече увереност и да сте сигурни, че резултатът ще бъде вкусен и няма да има неприятни изненади.

За да сте сигурни, че ястието няма да придобие различен вкус е добре да изберете и конкретни продукти и да не променяте мястото, от което ги избирате. За да не губите време можете да направите поръчка на хранителните продуки онлайн.

Насочете съм към нещо лесно, но вкусно

Ако не сте изпечен кулинар, по всяка вероятност вашите приятели знаят това и няма да очакват да ги посрещнете с изтънчени гурме ястия. Затова добра идея е да подберете храни, които не са много сложни за приготвяне, но едновременно с това са вкусни и гостите ви ще им се насладят.

Декорирайте чиниите

Всяко ястие изглежда в пъти по-вкусно, когато е поднесено в красива чиния. Събудете апетита на вашите гости, като поднесете чиниите с интересна аранжировка. Поиграйте си с формите и цветовете в чиниите и ви гарантираме, че това ще добави бонус точки в представянето ви като прилежни домакини.

Намерете си помощник в кухнята

Това не е състезание, така че спокойно може да вземете приятел или майка си, за да ви помогне с ястията. Така ще бъдете спокойни, че приготовленията на храната вървят по план и няма да разочаровате гостите си, като ги оставите гладни. Също така, това е отлична възможност да научите някоя нова рецепта и да станете по-добри в готвенето. Така че защо да не се възползвате.

Винаги има решение

Ако в последния момент всичко се обърка и кулинарните ви експерименти пропаднат, не се плашете. Дори за най-отчайващите ситуации, винаги има решение. В случая може лесно да си спестите всички главоболия като поръчате храна от любимия си ресторант с доставка от foodpanda. Вкусните ястия ще бъдат доставени до вратата ви непосредствено преди да са дошли, а вие ще може да се насладите на приятната вечер без да се притеснявате какво ще сервирате на масата.

Може да ви хареса още за: 5 ПРИЧИНИ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ ВАШАТА СВАТБА В ХОТЕЛ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели