Таванските етажи като част от вътрешния интериор

Споделете тази статия с вашите приятели
()
таванските-етажи
Твърде пренаселените градове и строгите изисквания към височината на сградите налагат голяма изобретателност на архитектите. Почти няма да видите сграда, която да не се възползва от таванските помещения, като обособяването им в жилищни.

Това от своя страна предполага голям чар и иновация в решенията за функционален и красив вътрешен дизайн, на които ще спрете своето внимание.

Тавански етаж от къща

Еднофамилните къщи задължително разполагат с покрив. Това от своя страна осигурява чудесни предпоставки за създаването на допълнителна стая. Подсилените прозорци на тавана са една прекрасна възможност да допуснете още повече дневна светлина у дома или да се радвате на ясното нощно небе. По–голямо внимание ще трябва да отделите на летните жеги. Ако се справите с тях, вероятно ще се сдобиете с такова уютно кътче в дома.

Новопостроените блокове

Що се отнася до жилищните кооперации, таванските етажи играят ролята на отделни апартаменти или влизат като част от мезонети. Независимо от варианта, те предлагат
по–малко пространство, но шикозни начини за разпределение и обзавеждане. Така може да се придаде неповторима атмосфера на иначе еднообразните и скучни домове.

Външни пространства

Друга екстра, от която ще можете да се възползвате, е наличието на огромни тераси. Не е рядкост подобни апартаменти да са лишени от голяма квадратура, но да печелят по отношение на външното пространство, с което разполагат. Друг е въпросът относно самосиндикалното затваряне на подобни терени в полза на жилищната площ. До колко е законово, и как е безопасно да се  направи, е съвсем друга тема.

Под жарките лъчи на слънцето

Подобни покривни пространства ви предлагат много възможности. Сега е моментът да си набавите шезлонг и барбекю. А пищна зеленина в саксии ще ви пренесе в райска градина. Бъдете внимателни в позиционирането на тенти и чадъри. Те са абсолютно задължителни в борбата с безмилостното лятно слънце. Но от друга страна представляват пряка опасност при силен вятър за вас и околните.

Независимо къде живеете, не губете ценни ресурси в пропиляването на екстра място. Дали ще го използвате за спалня, или миниатюрен офис, като гардероб за съхранение или детска площадка, оползотворяването си струва. А в крайна сметка допълнителните гости биха могли да бъдат настанявани точно в подобни части. И няма нужда да се притеснявате за леглата. Един дюшек би предложил чудесно място за отмора. А прибирането и разчистването на мястото, ще е по–лесно от всичко останало.

Отново доказахме как единствените граници за възможните опции са възприятията и съзнанието. Ако ги отстраните какво ли ще бъдете в състояние да сътворите!?

НАПРАВИ СИ САМ – ИДЕИ ЗА БАНЯ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели