Детски тротинетки: Какви са тънкостите при първите уроци

Споделете тази статия с вашите приятели
()
детски-тротинетки-какви-са-тънкостите
детски тротинетки от GUGA
Децата тръгват с ентусиазъм и родителите инвестират във всяко превозно средство, стига да ги зарадват, но в реалността се сблъскват с редица трудности

Ако вашето дете вече проявява интерес към возилата, със сигурност сте избрали да му осигурите колело или тротинетка, съобразно неговата възраст. Малките винаги са ентусиазирани да научат нещо ново, да се движат и препускат с вятъра, да живеят с усещането за свобода. От вас се иска да стимулирате тяхното развитие, както и да им помогнете в усвояването на първите уроци.

За целта трябва да сте подготвени, както вие, така и наследниците ви.

Кога е време да се впуснете в приключението

След като вече сте закупили подходящия модел, прецизирайки внимателно детските тротинетки, които се предлагат онлайн или в магазините, стартирайте с обучението на теория. Покажете и обяснете всеки детайл по скутера, за какво служи, как функционира, как се борави подробно с него, както и евентуалните рискове, които могат да възникнат.

Ориентирайте се към по-тиха и безлюдна алея или парк, за да се справите спокойно с началните стъпки. Вървете близо до детето, за да може да реагирате адекватно при опасна маневра и да го предпазите от падане. Задължително е да сте инвестирали и в предпазни средства с цел безопасността му, така че дори да се стигне до залитане и стоварване на земята, контузията да не бъде сериозна.

Ключова част от подготовката е да повтаряте често, че на улицата не се кара, не се допуска развиването на високи скорости, без да сме уверени в управлението на тротинетките, а резките движения могат да бъдат значително опасни.

Ценни тънкости и съвети при каране на детски тротинетки

Спазвайте принципа на ненасилието спрямо децата, когато сте в началото на това предизвикателство. Да, те сами са показали афинитет към карането на тротинетки, но мнозина имат моменти, в които се чувстват или тепърва ще се почувстват неуверени. На някакъв етап ще осъзнаят, че тази работа все пак носи някои опасности, което пък е прекрасна опитност в случая, за да реагират, когато това се налага. Тогава може да станат по-предпазливи, отколкото на вас ви се иска. За да не се превърне страхът във фикс идея, трябва само да ги подкрепяте и насърчавате деликатно.

Практикувайте максимум половин час на ден, ако детето има някакви съображения или губи желание, усещайки, че още няма голям напредък.

Не го натоварвайте рязко и продължително, защото това се отразява зле и на мускулатурата му. Съветвайте го да сменя крачетата си, за да ги изморява равномерно. 

Все пак не прекалявайте с грижите си. Бъдете около него, но никога не изземвайте неговата функция, докато се опитва да спечели тази малка битка и да се забавлява.

Не повишавайте тон и не се карайте, ако детето не се справя веднага. По този начин няма да постигнете нужния резултат, а само ще го стресирате и лишите от възможността да изпита положителни емоции от карането на тротинетка.

Голям избор на тротинетки за деца от Гуга

КАК ДА НАУЧИМ ДЕТЕТО ДА ПОМАГА В ДОМАКИНСТВОТО

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели