Как да носим туника според формата на тялото

Споделете тази статия с вашите приятели
()
жена-туника

Дамската туника е една от най-универсалните и практични дрехи, които можете да притежавате, особено през топлите месеци. Тя ни идва на помощ, когато нямаме настроение за впити дрехи, когато искаме да прикрием нещо и изобщо във всеки един момент от нашето ежедневие.

С богатото разнообразие на дамски туники от дължини, модели и цветове, можем да сме сигурни, че ще открием най-подходящите модели. А ако ги съчетаем с формата на тялото, така че да извлечем максимума от тях, ще направим страхотен комплимент на фигурата си.

И за да не изпитвате затруднения в избора на дамска туника, ще ви дадем някои практични насоки:

1. Дамски туники за фигура с формата на круша

Ако вашата фигура е с формата на круша, можете да потърсите дамски туники със странични цепки. Те ще предотвратят прилепването на туниката към тялото, ще намалят визуално талията и ще ви осигурят комфорт.

Тъй като най-обемната ви част е под кръста, туниката трябва да е с дължина над или под нея, но не и точно в нея. Ако искате да привлечете повече внимание в горната част, комбинирайте с едър гердан, ефектна брошка или фино шалче.

2. Дамски туники за фигура с формата на ябълка

Акцентът на тоалета ви трябва да пада върху деколтето и краката. За целта изберете туника, която не е твърде дълга и има хубаво V-образно деколте. Това ще привлече вниманието към лицето ви. Запомнете, че по-малкият размер или по-тъмният цвят не означават автоматично и по-стройна фигура. Ще постигнете по-голям ефект, ако насочите погледите към лицето и деколтето. В този случай избягвайте едрите огърлици и заложете на ефектните висящи обеци.

3. Дамски туники за фигура с формата на пясъчен часовник

Ако фигурата ви е с формата на пясъчен часовник, идеални за вас са прилепналите туники, които ласкаят извивките ви. Вариантът без ръкави е чудесен за вас, а ако има и ефектно деколте, е истинско попадение.

4. Дамски туники за пълна фигура

Във вашия случай е добре да потърсите баланс в ширината и дължината, но в никакъв случай туника тип „безформена палатка“. Уверете се, че ключицата и китките се виждат, тъй като те по правило придават по-строен вид.

Насочете се към туники с по-малко принт и хоризонтални ивици, както и не твърде ярки цветове. А ако искате да удължите фигурата си, изберете достатъчно дълъг модел.

5. Дамски туники за фигури без извивки

Ако природата не ви е дала много извивки, можете да поправите това с подходящата туника. Просто открийте модела, който създава илюзия за повече извивки. Подходящи за вас са туниките, които се завързват в кръста, защото така оформят талията. Добре ще стоят и моделите с различни принтове и цветове в горната и долната част.

6. Дамски туники за дребна фигура

Туниките не са само за високи жени, но е хубаво да изберете правилната дължина. Късите туники са идеални за вас, тъй като можете да ги носите като рокля без колан или прибрани в джинсите. Насочете се към по-светли цветове, весели щампи и стилни райета.

Дамските туники са страхотна идея за ежедневието и ни предлагат много възможности за комбиниране. Откриете ли веднъж техните предимства, никога няма да се откажете от тях.

Изберете Вашата туника онлайн в магазин Creative-BG с намаления до 68%!

Може да ви хареса още: МОДА ЗА ЖЕНИТЕ С ИЗВИВКИ: ТРИКОВЕ И СЪВЕТИ ОТ ЕКСПЕРТИТЕ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели