Вдъхновение за вашия дом и градина: Модерни идеи за предния двор

Споделете тази статия с вашите приятели
()

дом-и-градина

Свежи идеи за вашия дом и градина, с които ще подчертаете собствения си стил и индивидуалност

Обичате да се грижите за вашия дом и градина? Полагате усилия винаги да сте в течение на новите актуални тенденции? А обръщате ли достатъчно внимание на вашата предна градина – лицето на дома и неговата „визитна картичка“?

Често отделяме много внимание на къщата, на задния двор, но забравяме за онова място пред дома, което говори толкова много за нас. То създава първото впечатление за това, което гостите ви ще видят вътре.

Идеи за вашата предна градина

1. Комбинирайте различни елементи

За да създадете мечтаната си предна градина, трябва да имате предвид собствената си ситуация – с какво място разполагате, каква е къщата ви – ъглова, терасовидна, на един етаж или пък многоетажна. Всяка къща има уникални характеристики. Вашата задача е да използвате по най-добрия начин пространството и градината.

Вземете предвид също така и слънчевата обстановка в предната градина, защото някои растения обичат сенчеста среда, а други имат нужда от много слънчеви часове. А ако имате достатъчно място, може да използвате по-обемни растения.

Сега трябва да решите какви елементи да използвате. Обичате ли много зеленина или пък предпочитате, когато всичко е облицовано в плочки? Можете ли да отделите много време за поддръжка на предната градина, или предпочитате визия без никаква поддръжка? Имате ли достатъчно място, за да паркирате колата на алеята, а място за колите на вашите гости?

Красивият интериор често е комбинация от различни елементи. Подберете ги според вашия вкус. Важното е вие да ги харесвате, няма правилно и грешно.

Най-често срещани елементи за предна градина:

  • Пътека до входната врата;
  • Атрактивно и функционално градинско осветление;
  • Водопад;
  • Алея или навес за велосипеди;
  • Приятно място за сядане;
  • Растения.

Модерният дизайн за вашия дом и градина включва модерна визия и на предния двор

Модерната предна градина се характеризира с изчистени линии. Не се заблуждавайте, те също предоставят много творчески възможности да развихрите въображението си. Модерната предна градина е лъскава, поддържана и с дизайнерски елементи. Например – лъскави и големи плочки, лъскави цветни кутии, модерни елементи.

Средиземноморски идеи за вашата предна градина

Средиземноморските предни градини се характеризират със светли цветове и спокойна атмосфера. В тях можете да усетите слънчевите дни по най-добрия начин и да им се насладите. Ще се чувствате като на почивка.

Средиземноморската предна градина включва предимно растения като маслинови дървета и лавандула. Често разпространени са белите или екрю плочки, които придават допълнителен стил и дизайнерски почерк.

Идеи за селска предна градина

Ако харесвате селския стил на живот и залагате на уютен, а не толкова модерен  дом и градина с повече зеленина, спретнатата, цветна визия е за вас. В селските градини има много растения, поддържани чешмири, хубави, бели цветни декорации.

Идеи за малък преден двор

Проектирането на малка предна градина може да бъде по-трудно, тъй като сте ограничени в пространството. Това, разбира се, не трябва да ви отказва от идеята да получите желаната атмосфера. Обмислете добре оформлението и използвайте най-практичните и подходящи градински мебели. Заложете на елементите с атмосферно осветление.

Пътека към входната врата

Хубавата предна градина се нуждае от спретната пътека до входната врата. За целта може да използвате различни материали – плочки, чакъл или дърво. Ако искате нещо по-интересно, покажете креативност и комбинирайте различни материали за по-голям ефект.

Комбинирайте чакъл и градински плочки за вашата красива пътека към дома. Използвайте подходящ цвят за по-мек и топъл вид. Често виждаме цветове като сиво и антрацит, екрю и бежово.

Чакъл в различни цветове и размери

Чакълът е чудесна украса за предната градина, която нямате време да поддържате. Може да комбинирате камъчета в различни, естествени цветове и различни размери. Изберете чакъла, които отговаря на вашия стил на градинарство.

За да постигнете завършен вид на вашия дом и градина, може да разположите красива градинска пейка в предния двор или цял градински комплект. Това ще бъде още по-приятно, ако предната ви градина е обърната на изток, защото ще можете да се наслаждавате на изгряващото слънце, докато си пиете кафето.

Навесът за автомобили също е една страхотна идея. Така ще имате бърз достъп до автомобила си, който все пак ще бъде защитен от лошите атмосферни условия.

Винаги можете да обновявате и разнообразявате визията на вашия дом и градина, докато получите желания стил.

ПЕТ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ЗА ДЕКОРИРАНЕ НА ГРАДИНАТА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели