Топ 4 на най-яките спортни автомобили в света

Споделете тази статия с вашите приятели
()

Ако имате интерес към спортни автомобили и се питате кои марки стоят на челните позиции в престижните световни класации, то тогава тази статия е написана специално за вас. В нея ще разгледаме четири признати марки спортни коли от истинските фенове на този вид превозни средства. Тези возила са секси, бързи и с мощни двигатели. С тях пленявате погледите на останалите участници в движението и карате сърцата на нежната половина да туптят още по-силно. А сега нека не Ви държим под напрежение, а да видим кои коли попадат във водещите ранглисти.

1.    Ferrari 250 GTO оглавява класацията за спортни автомобили

Пишейки за спортни коли и преглеждайки всеобщото мнение за тях, не можем да отречем, че моделът на Ferrari 250 GTO е класика в жанра. Този автомобил е произведен между 1962 и 1964 като на пазара са пуснати в обръщение само 36 модела. Това возило е с две врати и използва бензиново гориво. Максималната скорост, която развива ферарито е 254 км/ч, а двигателят е с мощност 300 конски сили. Този модел от едноименната марка е водещ при класациите за спортни автомобили на всички времена. Ето защо милиони колекционери имат апетити към него.

Ferrari 250 GTO

2.    Jaguar EType – получава заслуженото второ място

Американският Ягуар модел E-type е разработен във Великобритания. Ретро автомобилът има уникална визия и става популярен сред привържениците на спортни коли в периода между 1961 и 1975 година. Комбинацията от висока производителност и визия носи на колата огромен успех в продажбите по онова време. Авторитетното списание „Sport Car International” поставя Jaguar E-type на първо място сред топ спортните автомобили за 60-те години и това е напълно заслужено. Мощността на двигателя е 627 коня, а колата вдига максимум 386 километра в час.

Jaguar E-Type

3.    McLaren F1 – истински хит при спортните коли

Сглобеният във Великобритания спортен автомобил McLaren F1, е един от таргетите на всяко класиране за бързи и секси коли. Произвежда се от началото на 1992 до 1998 година. Общата бройка на произведените модели е 106. Колата приспада към клас суперавтомобили и идва с двигател предлагащ мощност от 627 конски сили. Дизайнът на возилото е впечатляващ, както ще се увери всеки, който го види. Колата вдига максимум 386 км/ч и притежава 6 степенна (ръчна) скоростна кутия. Много печатни издания в световен мащаб нареждат колата на челни места в класациите за спортни автомобили. Това обаче не е случайно на фона на тази прекрасна машина.

McLaren F1

4.    BMW Z8 – съвременен спортен автомобил с висока популярност

Без да четем класирания, и без да се интересуваме от лъскавите списания в световен мащаб, можем да твърдим, че BMW Z8 е сред най-яките секси спортни автомобили за всички времена. Тази двувратка е бърза и с мощен двигател, има изтънчен спортен вид и направо сваля дамите от първия път.

bmw-z8

Съвременното возило се появява за пръв път през 1999 година, а три години по-късно лимитираната серия прекъсва. За този период от време са произведени 5703 коли от този модел.  Колата е произведена в Мюнхен, Германия, двигателят и е с 400 конски сили и вдига 235 километра в час. Много хора твърдят, че версията БМВ Х5 е по-добра, но тук не говорим за класическа спортна кола, така че не можем да кажем, че твърденията на кибиците са правилни.

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели