Топ 4 на най-яките спортни автомобили в света

Споделете тази статия с вашите приятели
()

Ако имате интерес към спортни автомобили и се питате кои марки стоят на челните позиции в престижните световни класации, то тогава тази статия е написана специално за вас. В нея ще разгледаме четири признати марки спортни коли от истинските фенове на този вид превозни средства. Тези возила са секси, бързи и с мощни двигатели. С тях пленявате погледите на останалите участници в движението и карате сърцата на нежната половина да туптят още по-силно. А сега нека не Ви държим под напрежение, а да видим кои коли попадат във водещите ранглисти.

1.    Ferrari 250 GTO оглавява класацията за спортни автомобили

Пишейки за спортни коли и преглеждайки всеобщото мнение за тях, не можем да отречем, че моделът на Ferrari 250 GTO е класика в жанра. Този автомобил е произведен между 1962 и 1964 като на пазара са пуснати в обръщение само 36 модела. Това возило е с две врати и използва бензиново гориво. Максималната скорост, която развива ферарито е 254 км/ч, а двигателят е с мощност 300 конски сили. Този модел от едноименната марка е водещ при класациите за спортни автомобили на всички времена. Ето защо милиони колекционери имат апетити към него.

топ-4-най-яките-спортни-автомобили-Ferrari 250 GTO

2.    Jaguar EType – получава заслуженото второ място

Американският Ягуар модел E-type е разработен във Великобритания. Ретро автомобилът има уникална визия и става популярен сред привържениците на спортни коли в периода между 1961 и 1975 година. Комбинацията от висока производителност и визия носи на колата огромен успех в продажбите по онова време. Авторитетното списание „Sport Car International” поставя Jaguar E-type на първо място сред топ спортните автомобили за 60-те години и това е напълно заслужено. Мощността на двигателя е 627 коня, а колата вдига максимум 386 километра в час.

Jaguar E-Type

3.    McLaren F1 – истински хит при спортните коли

Сглобеният във Великобритания спортен автомобил McLaren F1, е един от таргетите на всяко класиране за бързи и секси коли. Произвежда се от началото на 1992 до 1998 година. Общата бройка на произведените модели е 106. Колата приспада към клас суперавтомобили и идва с двигател предлагащ мощност от 627 конски сили. Дизайнът на возилото е впечатляващ, както ще се увери всеки, който го види. Колата вдига максимум 386 км/ч и притежава 6 степенна (ръчна) скоростна кутия. Много печатни издания в световен мащаб нареждат колата на челни места в класациите за спортни автомобили. Това обаче не е случайно на фона на тази прекрасна машина.

McLaren F1

4.    BMW Z8 – съвременен спортен автомобил с висока популярност

Без да четем класирания, и без да се интересуваме от лъскавите списания в световен мащаб, можем да твърдим, че BMW Z8 е сред най-яките секси спортни автомобили за всички времена. Тази двувратка е бърза и с мощен двигател, има изтънчен спортен вид и направо сваля дамите от първия път.

bmw-z8

Съвременното возило се появява за пръв път през 1999 година, а три години по-късно лимитираната серия прекъсва. За този период от време са произведени 5703 коли от този модел.  Колата е произведена в Мюнхен, Германия, двигателят и е с 400 конски сили и вдига 235 километра в час. Много хора твърдят, че версията БМВ Х5 е по-добра, но тук не говорим за класическа спортна кола, така че не можем да кажем, че твърденията на кибиците са правилни.

ЗИМНИ ГУМИ ПРЕЗ ЛЯТОТО – ЗА И ПРОТИВ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели