5 задължителни книги, които трябва да прочетем

Споделете тази статия с вашите приятели
()
5-задължителни-книги-които-трябва-да-прочетем

Всеки сам избира какви книги да чете, според предпочитанията си относно жанрове и сюжети. Има обаче заглавия, които всеки читател трябва да прочете, тъй като те разкриват необятни хоризонти и отразяват реалния живот с неговите предимства и недостатъци. Ние решихме да Ви представим пет задължителни книги за всеки любител на качествената литература. Прочитайки тези произведения ще се сблъскате с истории и драми взети от заобикалящата Ви реалност.

1.    Романът на Владимир Набоков – „Лолита“

Включихме този роман към задължителните книги за четене, тъй като в него се разказва история за силата на любовта, както и сексуалните пориви на по-възрастните мъже и по-младите девойки. Това е книга, която нямаше да бъде пусната за продажба, ако беше написана в наши дни. В нея се разказва за представител на мъжкия пол, който изгаря от страст към много по-младо от него момиче. Произведението впечатлява с уникален сюжет и истини, които преобръщат мирогледа на читателите за живота.

2.    Уникалната творба на Франсис Фицджералд – „Великият Гетсби“

В романа ще се сблъскате с исторически факти от ерата на джаз музиката, но това не е просто една скучна биографична книга, а истинска класика, в която се акцентира върху обществения морал, идеализма, изпепеляващата любов и другите страни от съществуването на хората. Прочитайки произведението ще се почувствате културно израстване, така че не го пропускайте.

3.    Любовният роман на Ги дьо Мопасан – „Бел Ами“

Малко мъже четат любовни романи, но имайте предвид, че Бел Ами е творбата, която ще преобърне представите Ви за книги от жанра. Бел Ами е история, в която главният герой Жорж Дюроа се извисява от най-обикновен вестникар до най-големите позиции в обществото. За да стане това той си служи с редица хитрости, които включват прелъстяване, лицемери, ловкост и стратегия за взимане на позиции в така наречения хайлайф. Всичко това е представено от невероятен начин.

4.    Литературният хит на Харпът Ли – „Да убиеш присмехулник“

Не е случайно, че този роман е носител на авторитетната награда „Пулицър“. Събитията в произведението са свързани с миналото и се развиват в щата Алабама, в САЩ. Читателите ще открият потресаващи истории за расизъм и човешки отношения. От съдържанието на този шедьовър можете да си изведете множество поуки и да промените мнението си по много теми, за които до този момент сте смятали, че сте прави.

5.    Научната сага на Чарлз Дарвин – „Произход на видовете“

На последно място, но не по важност поставяме научния труд на Чарлз Дарвин носещ заглавието „Произход на видовете“. Дарвин е пътешествал из различни части на света, за да съберете интересни факти и доказателства за произхода на животните и хората. Той споделя научния си труд в тази книга, която ще Ви разкрие много тайни, ще ви научи на много неща и ще останете напълно доволни.

Събрахме тези задължителни книги, тъй като искаме да разчупим малко сивото ежедневие и да Ви предоставим възможност да получите отговор на въпроси, на които никой не Ви е отговорил до този момент. В страниците на горе посочените творби се крие мъдрост, философия, мироглед и естетика. Вие просто трябва да отворите произведенията и да им се отдадете с цялото си сърце.

КАК ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ВКЪЩИ ПРЕЗ УИКЕНДА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели