Пет полезни съвета за отглеждане на кучета в домашни условия

Споделете тази статия с вашите приятели
()
пет-полезни-съвета-за-отглеждане-на-кучета

Отглеждането на кучета в домашни условия не е толкова лесно, колкото някои хора си мисля. Да, стотици хиляди души искат да имат домашен любимец, но трябва да имат предвид, че поемат отговорност като при гледане на жив човек. В този ред на мисли, е нужно грижите за кучето да бъдат на високо ниво, за да живее то необезпокоявано в дома Ви. За да не бъдем голословни Ви предлагаме пет полезни напътствия, с чиято помощ да отгледате куче във вашето жилище.

1. Погрижете се за възпитанието на кучето

При отглеждане на кучета в домашни условия, е нужно да направите всичко по силите си, за да възпитате добре симпатягата на четири лапи. За тази цел се снабдете с литература за възпитание на кучета. Имайте предвид, че ако не се погрижите за този важен фактор, домашният Ви любимец може да донесе щети в дома Ви, а също така и да лее по цяла нощ притеснявайки съседите ви.

2. Разхождайте редовно домашния си любимец

Разходките на четириноги симпатяги са задължителни. Извеждайки кучето на чист въздух ще му дадете необходимото пространство, за да тича, играе и върши ежедневните си нужди. Разходките се провеждат рано сутрин (7:00 ч.), на обед (12.00 ч.) и вечер (19:00 ч.). Ако държите любимеца си затворен вкъщи, то той със сигурност ще се възпротиви и ще изрази недоволството си чрез агресивни действия. Разходката на кучето трябва да е с продължителност поне 20 минути.

3. Съобразете се със спецификите на породата

Различните породи кучета, предполагат различни методи за възпитание, изграждане на навици и характер. Някои породи не се препоръчват за отглеждане в апартаменти. Така например, избягвайте да гледате в жилището си кавказки овчарки или овчарски кучета. Тези породи са свикнали да живеят на чист въздух, а затворени между четири стени, няма да останат доволни.

4. Изберете подходяща храна за кучето

При отглеждане на куче у дома, е добре да имате достатъчно количество здравословна храна. Много хора са убедени, че любимата “храна“ на кучетата, са кокалите. Това обаче не е вярно, защото кучето има нужда от истинско месо, за да задоволи глада си. Редовното даване на кокали на вашия домашен любимец може да предизвика перфориране на червата, запек, колит и други здравословни проблеми. Ето защо отпадъците от вашите месни храни, не са препоръчителни.

5. Осигурете кът за кучето в дома ви

Ако имате възможност обособете специално кътче, с което четириногия приятел ще свикне и ще знае, че това е неговата импровизирана стая в апартамента ви. Поставете различни игри и възможности за забавление на това специално местенце. Там можете да поднасяте и храната на животното и да се грижите за неговото здраве. Колкото по-бързо го направите, толкова по-добре.

Горе посочените съвети са само част от процеса по отглеждане на кучета. Животът на домашните любимци е във ваши ръце, а за да им осигурите спокойствие и комфорт, докато спят и живеят в апартамента ви, е нужно да си набавите специализирана литература, да направите консултации със специалист и не на последно място да помните винаги, че трябва да бъдете отговорни.

КОИ СА НАЙ-ОПАСНИТЕ ВИРУСИ ПРИ КОТКИТЕ?

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели