Как да изберем дамска чанта за модерна визия

Споделете тази статия с вашите приятели
()
дамска-чанта
Дамската чантата е неизменен аксесоар към всеки тоалет. За да се научите как да правите правилни комбинации трябва да имате предвид някои характеристики на дрехите в гардероба си.

Ако пренебрегнете дори един елемент от тях, това може лесно да развали външния ви вид, така че е много важно да комбинирате  хармонично вещите в гардероба си. Правилно избраната дамска чанта ще направи вашата визия да изглежда скъпо и благородно.

В тон с дрехите

Приемлив начин да изберете подходяща чанта е да заложите на модел в тон с дрехите. Ако имате много дрехи с подобни нюанси, купете си чанта със същия цвят. Това ще ви улесни да изберете как да съчетаете дрехите и чантата когато трябва да отидете на някакво събиране или на разходка.

Основното правило е дамската чанта и детайлите на дрехите да не се сливат. Тогава ще изглеждате хармонично и модерно. Постарайте се да не се обличате в един цвят – разнообразете външния си вид с детайли или елементи в дрехите с различен нюанс. Например, комбинирайте горната част  и чантата в подобни тонове, а за долна част изберете друг цвят, за да има баланс.

С подобна шарка или щампа

Ако искате да изглеждате стилно, вземете чанта с подобна или повтаряща се шарка  към облеклото. Желателно е  да е близка до цветовата схема и модела. Например, чанта с леопардова шарка и блуза със същия мотив. Дамската чанта може да бъде изработена от естествена кожа, но много имитации също изглеждат оригинално и скъпо. Не се страхувайте от смели комбинации – те ще добавят стил и шик към образа ви.

Контраст

Игра с контрастите – това е оригинален начин за комбиниране на детайлите в  гардероба. Например, можете да изберете ярка рокля и тъмна дамска чанта или обратното. Но има едно правило: цветът или принтът трябва да се повтарят в аксесоарите, така че образът ви да изглежда по-хармонично.

Всичко зависи от това, на какво искате да се съсредоточите. Ако е върху дрехите, то изберете тъмни аксесоари, които не привличат много вниманието. И ако е обратното, то предпочитайте бижута  и аксесоари с наситени нюанси или с ярки цветове. В този случай акцентът ще позволи да се разнообрази облеклото и да му се придаде оригиналност.

Контрастът е доста класическа версия на комбинацията дрехи и чанта, но винаги актуална. По този начин ще подчертаете предимствата на тялото. Например,  тъмен панталон с класическа кройка и обеци, съчетани с ярка блуза. Така ще изглеждате привлекателни и в същото време ще изглеждате по-стройни.

С цвета на обувките

Чантата с цвета на обувките е класическа, но винаги печеливша комбинация. В базовия ви гардероб може да имате дрехи в тъмни или светли тонове, така че не е трудно да се купи чанта в подходящата цветова гама.

Едноцветна чанта с цвета на обувките или кецовете е универсален начин да бъдете модерна и привлекателна. Достатъчно е да си купите 2 чифта обувки в различни цветове и да ги носите както в делничните дни, така и да ги комбинирате, за да създадете модерна визия за делови срещи или офиса.

Голямото разнообразие на дамски чанти на пазара, както от естествена, така и от качествена изкуствена кожа, позволява на всяка дама да прави оригинални комбинации с наличните дрехи в гардероба си.

НОВИ ТЕНДЕНЦИИ В ОБУВКИТЕ ЗА ПРОЛЕТТА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели