Как да изберете комфортни обувки?

Споделете тази статия с вашите приятели
()
обувки

Според проучване в САЩ над 50% от хората в активна възраст днес страдат от проблеми в ходилото вследствие на носене на неудобни обувки. Европейските специалисти пък алармират за масово увреждане на крайниците на младежите днес поради продължително ходене в обувки с некомфортна конструкция или стелка.

За съжаление, днес обръщаме все по-малко внимание на фактора удобство в избор на обувки. Подобни грешки в покупките ни обаче понякога се дължат на незнание. Хората просто не са наясно как да изберат комфортни обувки. Ето какви насоки и съвети дават експертите по този повод.

Не поставяйте модните закони над комфорта

Разбира се, че всички искаме да изглеждаме добре, актуални и стилни. Но удобството винаги трябва да е на първо място, когато мерите обувки в магазина. Колкото и да ви харесва един чифт, ако ви е тесен, малък и изобщо некомфортен по някакъв начин, преминете на следващия. Здравето и удобството винаги трябва да са на първо място за вас!

Съществува ли такова нещо като удобен дизайн?

Всъщност, да! Някои видове конструкции и елементи в обувките сами по себе си загатват за удобство. По този начин още на пръв поглед можете да прецените дали едни маратонки ще са комфортни, или не.

Търсете обувки със следните елементи, гарантиращи удобство: прорез в Ахилесовата пета, представляващ специално допълнение към петата, яка на глезена, междинна подметка и подходящ нос. Смята се, че твърде тесният нос ще създаде известна доза дискомфорт. Обикновено, всички тези елементи присъстват в съвременните качествени модели маратонки, каквито можете да откриете и тук: https://www.sisi-bg.com/shoes/damski-obuvki/damski-maratonki.

Търсете обувки, които предоставят свобода на движение

Специалистите ги наричат „подвижни“ обувки. Това не са специализирани обувки, а обикновени, но достатъчно гъвкави и удобни, за да осигурят свобода и комфорт по време на всяко движение. Неслучайно най-лесният начин да проверим дали даден чифт маратонки или ботуши са подходящи за нас, е като ги „разходим“ из магазина. Не пропускайте тази важна част по време на мерене и търсене на нови обувки.

Размерът има значение

На първо място, трябва да разберете какво означава „точен размер“. Той не означава достигане на пръстите до самия ръб на обувката. Не означава и носенето на един и същи размер без значение от типа, модела и марката на обувката.

Всъщност, между края на обувката и пръстите, трябва да има разстояние от поне два сантиметра. Що се касае до вашия индивидуален размер, той може да варира при различните производители. Нещо повече – старайте се да носите марки, които предлагат не само точни, но и размери с половинки. На второ място, тежестта на обувката също е от значение. По начало, тежките обувки няма как да са удобни, докато леките носят значителен комфорт и гъвкавост на движенията.

И марката има значение!

За съжаление обаче повечето потребителите гледат на нея под друг ъгъл – като начин на изразяване и принадлежност, като моден атрибут и като символ на определено финансово състояние. Много по-малко популярни и не толкова скъпи марки обувки обаче често са в пъти по-удобни от продуктите на известни и мейнстрийм производители. Комфортът на една обувка не зависи от нейното лого, а от нейната конструкция, гъвкавост на подметката и форма. В онлайн магазин за обувки Сиси ще откриете марки, които гарантират удобството във всяка стъпка, без да претендират, че са част от световния моден подиум.

Пробвайте, тествайте и ако случайно сгрешите и купите некомфортни обувки, приемете го за урок. Не правете компромис със собственото си удобство и ги заменете с нов, по-надежден, гъвкав и подвижен модел.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели