Какви са предимствата да направим застраховка преди пътуване в България?

Споделете тази статия с вашите приятели
()
застраховка

Зад всяко успешно и приятно пътуване стои както перфектна организация, така и навременно решение за справяне с непредвидени обстоятелства. Те ви осигуряват спокойствие и стратегия за навременно реагиране, ако нещата се объркат, а вече сме платили самолетните билети, настаняването в хотел и така нататък. Ако често обикаляте България по работа или за удоволствие, сключването на застраховка преди пътуване в страната е чудесен вариант да разполагате с план В при различен кръг от възможни рискове.

Какво представлява застраховката преди пътуване в България?

Това е класически застрахователен продукт. Той се предлага само и единствено за пътувания в рамките на територията на България. Договорът обаче може да се сключи и с чуждестранно лице. Идеята на застраховката е да покрие определи рискове и при настъпването им да ви се възстановят направените разходи за пътуването. Този застрахователен продукт е подходящ както за ваканции, така и за бизнес пътувания, като те могат да бъдат и семейни, и индивидуални, включително и такива, които са организирани от туристическа агенция. 

Застраховката преди пътуване в България включва широк кръг от покрития

Това е и основното й предимство. Застрахователната премия се изплаща на подписалия договора при настъпване на редица събития, описани подробно тук https://limar24.bg/putuvane-v-bulgaria/. Най-общо казано, става дума за следните:

  • Медицински разходи, направени в следствие на заболяване или при инцидент.
  • Осигуряване на спасителна акция или издирване при изгубване в планината.
  • При настъпила трайна или временна нетрудоспособност, която е настъпила по време на пътуването в България.
  • При настъпила смърт по време на пътуването.
  • Разходи, свързани с репатрицията на лицето, попаднало в злополука.
  • Други рискове и покрития.

Финансови предимства на застраховката преди пътуване в България

Трябва да отбележим, че застрахователната премия, която се изплаща при настъпване на включен в договора риск, е изключително висока в сравнение с цената на самата застраховка. Нещо повече – стойността на този тип застрахователен продукт обикновено изглежда нищожна в сравнение с останалите разходи, които правим за нашето пътуване (транспортни, свързани с настаняването, за забавления или по отношение на бизнес активностите ни).

С други думи, застраховката няма да оскъпи кой знае колко вашата ваканция или командировка, но пък ще ви компенсира значително при евентуални непредвидени обстоятелства, а и ще ви спести време, нерви и проблеми, които дори нямат реална финансова измеримост.

Сключването на договор за застраховка преди пътуване в България е бързо и лесно

В процедурата няма да ви затрудни нищо, особено като се има предвид, че застрахователните агенти и служителите на застрахователните компании винаги са насреща да ви разяснят всичко в подробности и нужните ви детайли. Освен това, в 21 век всичко, включително и сключването на застраховки, може да се извърши и през интернет. В повечето случаи дори не е нужно да напускате жилището или офиса си, за да си гарантирате покритие на непредвидени разходи или компенсации при настъпване на определени обстоятелства по време на вашето пътуване за развлечение или с бизнес цели.

Застраховката преди пътуване в България често автоматично се включва в договори за туристически услуги при организирани ваканции и екскурзии. Ако сами планирате своята командировка или почивка, е необходимо самостоятелно да се заемете с тази задача. За щастие, има достатъчно застрахователни фирми, които ще ви съдействат да изберете подходящия за вас продукт и решение на евентуални бъдещи проблеми, свързани с вашето пътуване.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели