Импотентност – съществува ли лечение?

Споделете тази статия с вашите приятели
()
импотентност

Думата импотентност предизвиква истински ужас в представителите на силния пол. В наши дни все по-често ставаме свидетели на мъже, които се оплакват от еректилна дисфункция, която представлява кратка или дългосрочна загуба на ерекцията. За щастие лечение на импотентност съществува и може да се извърши, стига да се потърси професионална помощ от уролог. Какви са причините за загубата не ерекция и как трябва да постъпим при такъв проблем, можете да прочетете в следващите редове. Не се самолекувайте, а се консултирайте със здравен експерт.

Какви са причините за възникване на импотентност?

Понятието еректилна дисфункция по-познато при мъжете като импотентност, представлява неспособност за получаване и / или задържане на ерекцията при сексуална възбуда. За да бъде налице ерекцията, е необходимо кръвта да нахлуе в т.нар. кавернозни тела на половия член. Влияние върху ерекцията при мъжете имат и нивата на тестостерона, който е от значение. В случай, че не получавате ерекция или не я задържате, това , невинаги се дължи на заболяване.

Немалко мъже изпитват временни затруднения с половата възбуда, но при изминаване на даден период от време, всичко се възстановява от само себе си и те продължават да водят нормални полови контакти. Има обаче случаи на дълготрайна невъзможност за “вдигане на самолета“, които подлежат на медицински преглед и предприемане на лечение на импотентност. Предлагаме Ви да се запознаете с най-често срещаните причини за проблема:

  • Хроничното заболяване захарен диабет;
  • Травми и наранявания на пениса;
  • Увредени кръвоносни съдове;
  • Използване на някои медикаменти срещу хипертония;
  • Използване на медикаменти срещу психични разстройства;
  • Хормоналният дисбаланс;
  • Увредени нерви;
  • Негативен стрес;
  • Наднормено тегло;
  • Напреднала възраст (над 70 г.);

От горе посочените причини установяваме, че проблемът с ерекцията, може да идва от психиката, но може да се дължи и на увредени органи, хронични заболявания и употребата на медикаменти. В този ред на мисли лечението ще бъде проведено, след като бъдете прегледани от специалист, който да вземе правилните мерки, за да постигнете добър резултат.

Какво представлява лечението на импотентност?

В зависимост от причинителя на еректилната дисфункция (импотентността), се взимат мерки за излизане от патовата ситуация. Лекарите могат да вземат решение да Ви лекуват посредством медикаментозно или чрез хирургическа намеса при по-сложните случаи. Тук става дума за подобряване на снабдяването с кръв на пениса, както и подобряване на функциите на нервната система и регулация на нивата на тестостерона.

Оплакващите се от загуба на ерекция или незадържането на такава, ще получат и съответните съвети за правилно хранене, намаляване на стреса , смъкване на килограми, контрол на кръвна захар и така нататък. В никакъв случай не се предлага самолечение с известните марки лекарства, каквито са Левитра, Виагра или Циалис. Те се взимат по лекарско предписание и с рецепта, след като бъдете прегледани и се изключат нежелани ефекти върху здравето ви.

В заключение

Доказано е, че съществуват методи за лечение на импотентност и в повечето случаи, те дават много добри резултати. Ето защо, ако изпитвате затруднения в леглото няма нужда да изпадате в паника, а да направите всички необходими прегледи и консултации с специалист – уролог. По всяка вероятност оплакванията Ви ще бъдат туширани във възможно най-кратки срокове, ако не допуснете страха да надделее над Вас и допълнително да усложни ситуацията.

НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТНИ СТИМУЛАНТИ И ТЯХНАТА КОМБИНАЦИЯ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели