Перфектната минималистична кухня в 5 лесни стъпки

Споделете тази статия с вашите приятели
()
кухня

Когато става дума за интериорни решения, максимата “колкото повече, толкова повече” не винаги важи. Минималистичният стил в обзавеждането доказва именно това. Изчистените линии, семплото обзавеждане и внимателно подбраните цветове, всъщност могат да са много стилни. Допълнително предимство е, че пространството изглежда много по-организирано, чисто и спретнато.

Всичко това превръща минимализмът в отлично решение за вашия кухненски интериор. Все пак именно кухнята е онази стая от дома, която е затрупана с вещи и постоянно се използва от цялото семейство. С други думи – тя може лесно да се превърне в рецепта за пълен хаос. За да избегнете това, вижте как да създадете изчистен и минималистичен интериор за вашата кухня. Разбира се, изчистен не е равнозначно на скучен. Затова сме ви подготвили 5 практични идеи, с които вашият дом ще изглежда модерен и изискан.

1.    Отървете се от бъркотията

По-малко е повече. Една от първите важни стъпки, които да направите, за да създадете минималистичен кухненски дизайн, е да се отървете от бъркотията. Основно правило при минимализма е да освободите пространството от излишните вещи. Това не означава непременно да изхвърлите всичко, а по-скоро да се възползвате максимално от шкафовете и всяко свободно място за съхранение, така че видимо да няма излишни електроуреди, декорации, тенджери,  други съдове и т.н.

Когато го направите, много бързо ще усетите промяната, тъй като кухнята ще изглежда много по-просторна, организирана и чиста.

2.    Помислете за нова цветова схема

Ако наистина искате да проектирате минималистична кухня, пригответе да преосмислите цветовата схема. Една плътна цветова палитра – за предпочитане в неутрални тонове – е от решаващо значение за семплия и изчистен интериор. Използването на цветове, които са в едно и също семейство с минимален контраст, прави зоната да изглежда по-просторна, отколкото всъщност е. Заложете на по-светли нюанси, които оптически също разширяват пространството. Това е чудесен трик, особено ако кухнята във вашия дом е с  по-компактни размери.

3.    Организирайте местата за съхранение

За да се радвате на подредена и организирана кухня, важно е всеки елемент да е на правилното му място. Започнете с преместване на всичко, което не бива да стои там. Кухните бързо се превръщат в райони за събиране на всякакви неща, които не бива да са там.  Определете чекмеджета, които да са специално за прибори и съдове за готвене. Съхранявайте чинии, контейнери и малки кухненски уреди в шкафовете. Добра идея е да добавите практични органайзери в местата за съхранение, които ще направят поддържането на реда много по-лесно и приятно.

4.    Деликатно скрийте електроуредите

Не позволявайте на кухненските уреди да заемат ценно място на плота и да причиняват повече разсейване. Освен това, всички тези кабели никак не изглеждат красиво. Затова приберете тези уреди, които използвате по-рядко, в шкафовете, а другите може да поставите на рафтове. По този начин ще освободите пространство и кухнята ще изглежда много по-семпла и организирана.

5.    Декорирайте в умерени количества

Както казахме, не е нужно минималистичната кухня да изглежда скучно. Затова може да си позволите и подходяща декорация, която да внесе хармония и да постави вашия индивидуален отпечатък върху пространството. Съветваме ви да заложите на един или няколко декоративни елемента, които естествено се вписват в пространството. Още по-добре, ако те има имат и реално предназначение. Например купа за съхранение на свежи плодове, красива готварска книга или свежи зелени растения.

Ако тази статия ви е мотивирала да направите промени във визията на вашата кухня, открийте стилни и качествени предложения тук: https://argoshome.bg.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели