Предимства и недостатъци на ролетни врати за гараж

Споделете тази статия с вашите приятели
()
ролетни-врати

Ролетните врати – известни още като охранителни ролетки – са много популярно решение, използвано в индустрията за гаражни врати. Въпреки относително голямото разнообразие, популярността на тези продукти непрекъснато расте. В тази статия ще анализираме гаражните ролетни врати подробно и безпристрастно.

Какво представляват ролетни щори?

Изискванията на отделните клиенти по отношение на гаражните врати могат да се различават леко един от друг. Някои хора се фокусират върху безопасността и качеството на изработка, докато за други функционалността и минимализмът определено са по-важни. Подвижната ролетна врата е класически пример за компромисно решение, което съчетава характеристиките на повечето алтернативи.

Принципът на действие и монтаж на ролетна гаражна врата е много прост. Всъщност това устройство прилича на ролетна щора, но увеличено няколко пъти. Когато е отворена, подвижното пано от ламели се помещава в кутия, прикрепена към тавана.

Когато искаме да я спуснем, едно щракване на дистанционното е достатъчно, за да се отвори, затваряйки плътно входа на гаража – това е само ако вратата е автоматизирана. При ръчно управление се повдига и спуска с дръжка прикрепена в долния край на паното. Гаражните ролетни врати са изработени от стомана – водачи, конзоли, кутия, а ламелите могат да бъдат стоманени или алуминиеви с пълнеж от полиуретанова пяна, което ги прави топлоизолиращи. Също така са преминават процеси на поцинковане и прахово боядисване, което позволява създаването на врати с висока якост и издръжливост във времето.

Предимства – функционалност и естетика

Поради дизайна си, при затваряне и отваряне, тези порти не заемат място не само пред входа на гаража (например това е проблема на вратите тип летящо крило), но и вътре в гаража (за секционни врати). В някои ситуации – например при много ниска преграда или липса на таванско пространство – това може да бъде важно предимство и единственото ви решение!

Затова най-големите предимства на ролетни гаражни врати включват тяхната функционалност. Обикновено са оборудвани с автоматични системи, които позволяват дистанционно управление на цялото пано. Освен това продуктите от този тип са относително леки, което само улеснява целия процес. В допълнение, ролетни врати за гараж са чудесно предложение за хора с малко свободно пространство. Тази инсталация не изисква използването на водачи под тавана, както при секционните врати, така че можете да спестите значително количество място.

Друго предимство на ролковите гаражни врати е тяхната естетика. Пазарът предлага хиляди текстури и шарки, така че лесно можете да намерите продукт, идеално пригоден за фасадата на сградата. Нещо повече, благодарение на универсалността на това решение, то може да бъде внедрено в почти всеки проект; дори и първоначалните предположения да използват различен тип врата за гараж.

Максималната им ширина, обикновено не надвишаваща 5 м, е достатъчна за гараж за две коли, докато най -голямата височина – около 3 м – позволява паркиране дори на голяма кола с багажник на покрива.

Недостатъци – проблеми със сигурността

Производителите на ролетни врати правят всичко, за да доведат продуктите си до състояние на съвършенство. Това обаче не променя факта, че този вид решение има няколко неоспорими недостатъка.

Правилата за сглобяване и експлоатация на ролетни щори са изключително прости. За съжаление, това значително улеснява работата на крадците, които са усвоили търсенето на слабости в системите за сигурност. Ролетна врата няма да ви осигури толкова защита, колкото можете да очаквате от люлеещи се, секционните и противовзломни врати.

Това не означава, разбира се, че решение от този тип не заслужава внимание. За да увеличите нивото на сигурност, предлагано от ролетните врати, разгледайте няколко допълнителни системи за сигурност:

  • Заключващ механизъм,
  • система с фотоклетки,
  • Ръчно задвижване (Бронирана кутия)в случай на повреда.

Ползите от наличието на ролетна врата надвишават многократно възможните недостатъци. Това решение със сигурност ще работи и във вашия дом.

Въпреки огромните предимства на ролетните врати, струва си да отделите малко повече време за избор на най-добрата гаражна врата и да се запознаете с различните дизайни, налични за продажба, и след това да ги адаптирате към мястото за инсталиране и индивидуалните изисквания.

Полезно:

Ролетни щори – поставят се на прозорци и са изработени изцяло от алуминий.

Ролетни врати – поставят се на различни отвори, гаражи, халета, складове и др. Изработени са от стомана, като има и вариант с алуминиеви ламели с ширина H77.

Охранителни ролетки – едно към едно с ролетните врати, но предлагат платно от плетени стоманени тръби и перфорирани ламели.

Четете още: ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА ВАШИЯ ДОМ И ГРАДИНА: МОДЕРНИ ИДЕИ ЗА ПРЕДНИЯ ДВОР

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели