Как да подобрите състоянието на бизнеса си?

Споделете тази статия с вашите приятели
()
бизнес

Последните две години се отразиха пагубно на много сфери от различни бизнеси. Истината е, че не е толкова трудно да подобрите състоянието му и само с няколко стъпки ще видите резултати. В днешната статия ще ви представим именно тях!

Насочете се към складовото помещение

В повечето случаи складовото помещение се подценява, а то е в основата на по-добра организация, повече логично подреждане и значително по-информирани служители. Затова е добре да имате автоматизирани складове от Esnova Racks SA, с които лесно да складирате стоката, която предлагате, ако бизнеса ви е производствен.

Залагайте и на качествен софтуер, с който да може лесно да проследявате всяка стока и нейното количество. Така ще може да набавите онова, което липсва, без да се налага клиентите да чакат много. Нека всеки служител, който има досег със склада да е добре информиран за неговата подредба. Относно нея трябва да има ефективно складиране, което да изцяло насочено към удобството на работниците.

Нека по-търсената стока да е по-напред – близо до входната врата на помещението, а онази, която се търси по-рядко да е в дъното. Същото важи и за тежестта, по-тежките да са по-напред, по-леките по-назад. Това определено ще подобри логистиката.

Проверете всичките си служители

Започнете да следите служителите си и да правите по-често индивидуални срещи с тях. Това ще ви помогне да ги опознаете по-добре и да прецените, от какво има нужда всеки от тях.

Започнете разговорите с хората, които са на масовите позиции, а след това се насочете към ръководителите и специалистите. Когато познавате добре работниците си ще може да прецените, кой какво иска и какво го кара да продължава да работи с хъс и прецизност. Така ще може да сформирате по-ефективни екипи, които да се допълват и да вършат задачите си с по-голямо удоволствие.

Залагайте на по-стойностни клиенти

Ако до момента сте се насочили към всякакви клиенти може би е време да помислите за онези, които са по-големи и изискват по-малко работа за по-голяма стойност. Това ще ви помогне да извършвате задачите си към тях много прецизно, защото обемът на работа ще спадне, но стойността ще се покачи.

Много фирми разчитат именно на това и подбират много внимателно клиентите, с които работят. Ако имате тази възможност е добре да я изговорите с мениджърите и ръководителите, за да обмислите вариант за привличане на по-стойностни клиенти.

По-прецизната работа ще ви помогне да подбирате служители, които наистина са специалисти в работата си и да освободите онези, които я вършат посредствено. Не подценявайте важността на тази стъпка, защото сами ще се убедите в промените, които ще настъпват в следствие от нея.

За да може да подобрите състоянието на бизнеса ви е важно да намерите правилните служители, които да работят и мислят във вашата посока. Освен това складовото помещение е от голяма важност, затова винаги му обръщайте специално внимание. Насочете се към по-качествени стелажи и логично организиране на стоките ви. Относно клиентите нека те да бъдат по-стойности, за да може да извършвате работата си много по-прецизно. Каква ще бъде първата стъпка, която ще предприемете още днес?

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели