Изкуството да си почиваме пълноценно: Да започнем от добрия матрак и да преразгледаме навиците си

Споделете тази статия с вашите приятели
()
матрак

Време е да си поговорим откровено за почивката. Вие умеете ли да си почивате? Много хора ще отговорят утвърдително на мига, без дори да се замислят колко са далеч от истината.

Пълноценната отмора си е цяло изкуство, но за да стигнем до там първо трябва да си създадем подходящите условия. И тук, първото което ни хрумва е удобният матрак.

На път сте да откриете уникален магазин за матраци. Не защото на друго място не бихте намерили огромно разнообразие, а защото най-добрите марки тук идват на феноменални цени. От опит знаем, че можем да спестим от всичко друго в едно обзавеждане, но не и от матрака.

Защо е толкова важен?

Да си легнем просто не е достатъчно. За адекватното възстановяване на организма се изисква малко повече. Нужна е оптимална позиция на тялото, дишащи материи, които не позволяват прегряване, и не на последно място антибактериални свойства.

Когато гореизброеното е на лице, отпускането на всяка наша част вече може да започне. Но дори и това не е всичко.

Как да си почине умът?

Трудно е да спрем работата на мозъка или да контролираме мислите си. Без психически релакс обаче, почивката ни няма да е пълноценна.

Ето няколко хитринки за край на неспокойните сънища:

Да сложим всичко в ред

Определете си приоритетите. Да свършите всичко едва ли е вариант. Отделете време за непосредствено важните ангажименти. Направете списък на задачите по дати и значение. Ако ви предстоят важни решения, не се терзайте. Премислянето на нещата безброй пъти единствено ще засили вашето безпокойство. Респективно ще ви попречи да се възстановите, което ще доведе още от първото.

И така, как да излезете от омагьосания кръг?!

Запомнете: за разрешаването на всеки проблем не ви е нужно да разсъждавате до припадък. Единственото, което ви трябва е да събирате факти.

Ако имате срок за взимане на решение една седмица, времето което ви остава трябва да употребите единствено в събиране на достатъчно информация и да анализирате. Доказано е, че най-доброто решение идва само, ако разполагате с изчерпателни данни.

Почивайте си често

Винаги, когато е възможно, се отпускайте на спокойствие и тишина. Затваряйте очи и дишайте дълбоко. Дори само пет минути са достатъчни за рестарт на организма. Отделяйте време за природата. Не е нужно да пътешествате. Дори кварталната градинка ще ви зареди с нужната енергия.

Вземете присърце безценните съвети, посетете https://matraci-ms.bg и си набавете перфектния матрак на изгодна цена, създайте нужния комфорт у дома и се наслаждавайте на всеки миг спокойствие.

Активната почивка е изкуство. Овладейте го до съвършенство.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели