За каква възраст са подходящи детските тротинетки

Споделете тази статия с вашите приятели
()

Детските тротинетки са сред най-масово използваните средства за забавление. За по-възрастните това е удобно превозно средство, особено в градски условия, където трафикът е дразнещ и изпускаме графици, срещи, ангажименти в уречен час. За децата обаче има малко по-различно предназначение – игра и развитие на основни двигателни умения, докато родителите могат да изберат да се придвижват до работа, докато пазаруват и др.

Ние не сме пренебрегнали апетитите на малките към развиването на по-висока скорост от тази на ходенето пеша и сме се погрижили да заситим желанията им с висококачествени и евтини решения.

За деца от коя възрастова група са подходящи детските тротинетки

Макар да Ви се струват опасни, тротинетките са устойчиви, но преди това хлапето трябва да привикне към спецификата на придвижването с тях. Трудно може да се загуби баланса, докато се управляват, което е сред основните им предимства. Все пак е добре да изчакате детето да развие максимално двигателния си апарат, моториката му да се подобри и да придобие по-наситено чувство за самосъхранение. Това се случва, според експертите, от третата година-нататък. Все пак препоръчваме играта с тротинетките да се случва под родителски контрол и с носенето на каска.

Детски тротинетки

Какви разновидности се срещат сред детските тротинетки

  • 5 в 1 – този модел може да се използва още в най-ранната възраст. В началото служи като триколка със седалка с родителски контрол, а с течение на времето има опция да се трансформира;
  • с три колела – едното е отпред, а другите две са отзад. Стабилни са и са за предпочитане при по-малките деца;
  •  с две гуми – подходящи са за по-големи деца, а дори и за възрастни.

Голяма част от тротинетките, особено детските, са със специални ефекти. Някои от тях изпускат цветен дим, други пък са със светещи колела или музика. При различните модели, начинът за спиране също е различен. При някои спирачката е под формата на педал на задното колело и когато този педал се натисне, спира въртенето на колелото. При други, пък прилича на спирачката на велосипедите. А при електрическите тротинетки, и спирачката е електрическа.

Защо да се доверите на Raya Toys – детският бранд, грижещ се за нуждите на Вашето дете

В онлайн магазин Raya Toys ще намерите евтини и висококачествени детски тротинетки за момичета и момчета, в различни цветове, с различни размери. Оставяме избора изцяло във Ваши ръце и Ви даваме възможност да селектирате по-скъпи и по-нискобюджетни варианти. По всяко време можете да направите запитване при нас, а ние с готовност ще Ви дадем напътствия, за да Ви улесним. Не пропускайте да попитате и за другите детски играчки, занимания и артикули, с които сме радвали и продължаваме да радваме вече няколко поколения.

Не пропускайте още: КАК ДА СИ ГАРАНТИРАМЕ СПОКОЙНИ МИГОВЕ НА ПЛАЖА С БЕБЕ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели