Важни фактори за пълноценната фитнес тренировка

Споделете тази статия с вашите приятели
()
важни-фактори-за-фитнес

Важни фактори: Ако сте сред хората, които посещават фитнес залите, но така или иначе не успяват да постигнат желаните резултати, то това означава, че допускате грешки при тренировките. Имайте предвид, че фитнесът не е място, в което просто вдигате едни щанги и се упражнявате на велоергометъра. Това е причината много хора да търсят съдействието на специалист, който да изгради фитнес програма, която да следвате. В случай, че нямате фитнес инструктор прочетете трите основни фактора, с чиято помощ ще имате по-добри изгледи за успех, когато провеждате тренировки.

Честота на тренировките – колко често да тренираме?

По всяка вероятност сте чували, че мускулната треска и мускулният шок, са фактори, с чиято помощ се заздравява общата мускулатура на тялото. Да, тези елементи присъстват, но не са единствените важни. Основното правило, което трябва да спазвате е постепенното повишаване на натоварванията, така че да свикнете с тях и да градите по-добра физкултура с дни, седмици, месеци и години.

С времето можете да увеличите теглото, което вдигате в залата, като това ще помогне за адаптацията и растежа на мускулите. Имайте предвид, че една фитнес тренировка ще бъде ефективна, ако тялото Ви се намира в добра форма и се храните по здравословен начин. В този ред на мисли е достатъчно да посетите фитнеса три пъти седмично, и да има резултат, отколкото да ходите в залата шест пъти, без да се усети никаква полза от упражненията, които правите.

Тежест – каква тежест трябва да вдигаме при тренировките?

Много често срещаме въпроси свързани с това, каква тежест трябва да се вдига при трениране във фитнеса, с цел да се натрупа мускулна маса и да станем като онези батковци, от които едвам се добираме до лежанката. Факторът „тежест“ е важен, но за да се даде отговор на въпроса колко точно да вдигаме, трябва да разгледаме темата от няколко страни и да помислим върху нея.

Ако тренирате за сила и обем, е нужно да се захраните с достатъчно енергия, за да вдигате тежести. За любителите на точни измервания, ще кажем, че няма значение, дали ще вдигнете една щанга от 15 кг. двадесет пъти и ще се изморите бързо, или ще използвате по-тежка щанга, която да вдигнете по-малко пъти, но отново ще почувствате изтощение. Преди да пристъпите към вдигането на тежести, е нужно да заложите на прогресивните натоварвания, и да се снабдите със сили, за да станете господари на лежанката. Започнете от по-малките тежести и надграждайте.

Храната – как да се храним правилно за мускулна маса?

Покачването на мускулната маса зависи и от правилното хранене и прилагане на диетични режими. Тук не става въпрос за супер строги диети, а за набавянето на полезни вещества за мускулатурата – витамини B12, A, E, D и протеини. Много от Вас си спомнят филмчето за Попай моряка, който ядеше спанак, за да получава повече сили и енергия. Това не е някаква шега, а самата истина, тъй като анализите сочат, че спанакът е способен да съдейства за увеличение на мускулната маса до цели 20%. Други полезни храни са сьомгата, броколите, говеждото месо, киселото мляко или ананасът. За храненето може да се консултирате с фитнес инструктор или диетолог, който да прецени каква диета ще бъде подходяща за Вас и състоянието ви.

В обобщение

Пълноценната фитнес тренировка е възможна, ако спазвате правилата и следвате условията към всеки от факторите, за които споменахме по-горе. При положение, че не можете да си наложите самоконтрол, то тогава заделете средства, за да Ви бъде направена фитнес програма, което спазване ще се следи от инструктор. Това, което е важно във вашия случай е да пожънете успех!

КАК ДА СИ ГАРАНТИРАМЕ СПОКОЙНИ МИГОВЕ НА ПЛАЖА С БЕБЕ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели