Можем ли да ползваме дантелите в ежедневието

Споделете тази статия с вашите приятели
()
дантелите-в-ежедневието
Дантели: Изящната тъкан открива нови и понякога необичайни полета за изява през топлия сезон. Свикнали сме да възприемаме дантелите като част от официалното облекло, неизменно допълнение към романтичните или рустикални модели, към роклите и изобщо към дрехите с подчертано женствен силует.

Новият топъл сезон обаче ни поднася поредната приятна изненада и дава възможност на красивата материя да се прояви дори там, където не бихме допускали, че би била подходяща. Ето няколко интересни варианта, които бихте могли да използвате като идеи за летния си гардероб.

В ОФИСА – Това e едно от интересните и необичайни решения, които придават приятна женствена визия на строгия делови костюм. Какво ще кажете, ако панталонът и сакото са ушити от плътна дантела, която не прозира прекалено?

Да, смело е, но ако изискванията за дрескод не са прекалено строги, бихте могли да си позволите този вариант. Освен, че е интересен и модерен, дантеленият костюм в топлото време е и приятно прохладен. Така че си струва да се замислите над този вариант.

Малко по-мек вариант на дантеления костюм е комбинация само с един елемент. Ако например панталонът е от дантела, то сакото или блузата да е плътна или обратното.

ЗА СРЕЩА – В този случай e важно да прецените вида на дрехата с мястото и събеседниците, с които ще бъдете. Ако е делови обяд или вечеря, то те трябва да бъдат една идея по-скромни. Рокля с ниска талия например ще стои добре на по-млади жени, а модел с А-силует, вдъхновен от модната средата на миналия век, е подходящ за по-зрели дами.

И в двата случая дантелата не трябва да бъде твърде прозирна, а подплатата е задължителна. Все пак говорим за делова среща. Когато срещата е с приятели, то следва да се съобразите най-вече с мястото.

За пикник сред природата например изберете рокля в рустикален стил, а ако планирате и кратък туристически преход, то заложете на по-удобния вариант – панталон от дантела или комбинация с нещо дантелено.

ЗА ВЕЧЕРНО ПАРТИ – Тук вече говорим за малко по-особен случай. Вечерното  излизане със сигурност означава не просто разходка, а отиване на конкретно място с определена цел.

Ако например това място е заведение и идеята е да похапнете романтично, с приятелска компания или делово, то може да заложите на дълга рокля от дантела или с ефектни дантелени допълнения (с разнообразни варианти по отношение на кройката и използването на различните материи). Но задължително се съобразете с хората и мястото, защото сред колеги не е добра идея да показвате твърде много плът, докато в приятелска среда бихте могли да проявите известна закачливост.

А ако става дума за клуб, в който ще танцувате, то предлагаме едно интересно и необичайно решение, което ще би бъде едновременно удобно и ефектно – дантелен гащеризон.

10 МОДНИ КЛИШЕТА, КОИТО СИ СТРУВА ДА НАРУШИТЕ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели