И мързелът понякога помага…

Споделете тази статия с вашите приятели
()
мързел-куче
Не, не си мислете, че това е някаква печатна грешка – това е самата истина. За радост на мързелуващите, организмът ни изпитва нужда от време на време нищо да не вършим,  да не работим, да се поспрем и отпочинем.

Сигурно си мислите как мързелуването е полезно? Не става въпрос да прахосваме  времето си, а да го ценим и пестим. Да вземем за например жените, които работят на пълен работен ден като домакини. Жената, която е в постоянна грижа за семейството си е заета безспирно от рано сутрин до късно вечер без да си позволява кратки почивки и винаги има какво да върши, натоварва изключително психиката си.

А съвсем не е нужно постоянно да бъдем в движение като роботи,  при едно разумно разпределение на работата и времето, спокойно може да се осигури един отдих. Поне половин час  домакинята трябва да лежи и да си почива, без да върши нищо, защото истинската почивка значи да оставиш тялото и съзнанието ти да почива. Дори 10 или 15 минути вършат чудеса; умът  се опреснява и човек  може отново да се залови за работа  без да чувства умората,  която се е насъбрала от сутринта.

Вечният претекст, който постоянно се изтъква е, че нямаме свободно време, но така пестим повече от него, защото жената, която икономично изразходва енергията си, ще изпълни работата си качествено, много по-добре и бързо и по – така тя ще стане по – полезна на своето семейство.

Няма да има полза обаче, ако тази почивка се изпълнява само понякога, тя трябва да се въведе системно в ежедневната ни програма. За жалост болшинството от дамите  все още принадлежат към гореспоменатите и така те получават хронична умора, чувстват се неудовлетворени и нещастни. Вечер се чувстват изтощени и единствената им мисъл е да си легнат по-бързо и да заспят. Най – вероятно многократно сте чували, че от бездействието се напълнява: не се безпокойте, линията ви ще остане непокътната и нервите ви ще си отпочинат, ще сте по-спокойни и свежи… Опитайте, де!

ТЕХНИКИ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТРЕСА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели