5-те най-добри съвета за здрави зъби и венци

Споделете тази статия с вашите приятели
()
четка-за-зъби

Основните показатели за здравето на устата се изразява в това, колко добре подравнени са зъбите и прекрасната усмивка. Не бива обаче да пренебрегвате венците. Това, че нямате кариеси и сте със страхотни бели зъби не означава, че всичко е наред. Заболяването на венците може да е безболезнено което означава, че може да не забележите, че нещо не е наред с венците. Ето 5 от най-добрите съвета за правилно поддържане за здрави зъби и венци според Женски Свят.

Мийте зъбите си правилно два пъти на ден

Редовното миене на зъбите е важна стъпка към добрата хигиена на устната. Препоръчва се да миете зъбите си два пъти дневно, за да елиминирате хранителните частици и да премахнете плаката от венците и зъбите си. Използвайте кратки, нежни движения, и обърнете специално внимание около венците.

Повечето зъболекари препоръчват електрическа или захранвана с батерии четка за зъби. Известно е, че такава четка за зъби намалява плаката и гингивита повече от ръчните четки. Освен това трябва да подменяте четката за зъби на всеки 3-4 месеца.

Редовно почиствайте с конец за зъби

Почистването с конец за зъби поне веднъж дневно, помагат за премахване на храна и налепи, които са извън обсега на четката за зъби. По този начин можете успешно да изчистите бактериите между зъбите и участъците, до които четката ви за зъби не може да достигне. Независимо в коя част на деня сте решили да използвате конец за зъби, не забравяйте да го направите по правилния начин.

Използвайте вода за уста за по-голяма защита

В допълнение към ежедневното ви почистване с конец и четка за зъби, водата за уста може да повиши цялостната и чистота. Обикновено изплакванията на устата с вода за уста имат антимикробни свойства, които намаляват плаката и бактериалната активност, които причиняват заболяване на венците. Изплакването със вода за уста също може да помогне за минимизиране или предотвратяване на кариеси.

Преди да закупите вода за уста, първо се консултирайте с вашия зъболекар. Не всеки може да използва предназначената за това вода за уста. Например, продуктът не се препоръчва за деца на възраст под шест години, защото те могат да го погълнат. Най-добре е да проверите етикета на производителя за препоръки и предпазни мерки.

Откажете се от пушенето

Медицинските експерти винаги са свързвали тютюнопушенето със заболяване на венците и това е достатъчна причина да се откажете от пушенето. Освен това тютюнопушенето отслабва имунната система и е по-трудно за тялото ви да се бори със заболявания на венците и други инфекции. Всъщност тютюнопушенето спомага по-трудно венците ви да реагират на лечение, след като е установено заболяване. Следователно отказването от тютюнопушенето може да помогне за поддържането на здрави зъби и венци.

Посещавайте редовно вашия зъболекар

Зъболекар може да открие ранни признаци на заболяване на венците, но само ако посещавате редовно зъболекар. По този начин можете да се лекувате достатъчно рано, преди венците ви да се увредят сериозно. Почистването на зъбите професионално е ефективен начин за премахване на зъбен камък. Зъболекарят може да премахне по-ефективно плаки, част от които не са били отстранени, когато сте използвали конци или четкате. Ако се борите с гингивит, редовното миене с четка за зъби, почистването с конец и редовното посещение на реномирана дентална клиника ще помогне за пълно оздравяване.

Четете още за: В ОЧАКВАНЕ НА БЕБЕТО: КАК ДА ПОДГОТВИТЕ ТЯЛОТО СИ ЗА ПРЕДСТОЯЩА БРЕМЕННОСТ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели