В сутрешната си рутина задължително включете използването на мицеларна вода

Споделете тази статия с вашите приятели
()
мицеларна вода

Ако се отнасяте към сутрешната си разкрасителна рутина с особени почит и любов, то вероятно това време от денонощието ви е най-любимо. Сутрешните часове са перфектен шанс за грижа за себе си, независимо дали ще си приготвим питателна закуска, ще се впуснем в тонизиращи тренировки, или ще си отделим достатъчно време за обстойна грижа за кожата на лицето. В днешната статия ще си поговорим за важността от това да включим използването на мицеларна вода в сутрешната си бюти рутина.

Наред с всички останали козметични продукти от сферата на бялата козметика, специалистите препоръчват да си закупим и мицеларна вода, съобразена с нуждите и дерматологичните нужди на нашата кожа. Така ще си осигурим максимална грижа и ще сме сигурни, че сме почистили лицето си в дълбочина.

Защо употребата на мицеларна вода се тълкува като една от най-важните стъпки в бюти грижата за лице

Вероятно не чувате за първи път тук препоръка за използване на мицеларна вода. Още със самото си излизане на пазара, тези козметични продукти се превърнаха в същински фурор и бързо започнаха да се срещат както по щандовете в козметичните магазини, така и по тоалетките в домашните лични колекции.

Широката им популярност и употреба никак не са случайни. Използването на мицеларна вода осигурява блестяща чистота на кожата на лицето – благодарение на съдържащите се във формулата мицели, които съумяват да извлекат и заключат в молекулите си дори и най-дребните и микроскопични остатъци от замърсявания. Ще се изненадате колко много нечистотии ще останат на памучния тампон след измиването на лицето с измивен гел и преди преминаването към мицеларна вода. Ето защо козметиците препоръчват задължително да включите в рутината си подобен тип продукт, за да е почистена кожата на лицето ви наистина в дълбочина.

Как правилно да използваме мицеларна вода, за да се радваме на максимални резултати

Разбира се, както и при всички други козметични продукти, така и що се отнася до използването на мицеларни води срещаме някои специфични препоръки и съвети.

Тъй като мицеларната вода служи за допълнително почистване, за предпочитане е да я нанасяте с помощта на памучен тампон след измивания гел и преди тоника за лице. Така ще отстраните всички останали нечистотии и ще подготвите кожата на лицето си за нанасяне на всички последващи грижи и козметични продукти.

Съхранявайте мицеларната си вода на сухо и сенчесто място – прекомерното излагане на слънце и топлина могат да повлияят негативно на молекулярната структура на продукта и той значително да изгуби ефективността си.

Четете още: 5-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СЪВЕТА ЗА ЗДРАВИ ЗЪБИ И ВЕНЦИ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели