До колко е изгодно закупуването на автомобил лизингово?

Споделете тази статия с вашите приятели
()
закупуването-на-автомобил
Закупуването на автомобил лизингово е несъмнено удачен начин да се сдобием с нов автомобил, направо от автосалона, но доколко то е изгодно и за какво трябва да внимаваме?

В тази статия ще се опитаме да изложим основните подводни камъни стоящи зад направата на един лизингов договор за нов автомобил.

  1. На първо място тъй, като избора от автосалони в страната е много голям, което е добре с цел конкуренция и по-атрактивни оферти, трябва добре да проучим към коя точно марка автомобил да се насочим. Това трябва да съобразим с цените, за да не натоварим допълнително месечния си бюджет. Освен цената е добре да помислим и за бъдещата поддръжка на новия ни автомобил и офертите, които продавача ни предлага с тази цел.
  2. На второ място е добре да се информираме за размера на лихвата при лизинга, за разсрочката на изплащанията и дали не ни се предлагат някакви облекчения от към обслужване по време на лизинговия период на автомобила. За лихвата е добре да знаем, че лизинговите лихви се движат в рамките на 4%, което сравнено с потребителските кредити, с лихви от порядъка на 10%, като добавим и всички такси си е доста изгодно предложение. Добре е да се информираме плаваща или фиксирана е лизинговата лихва. Плаващата лихва е доста рискова, но пък с по-ниски стойности от фиксираната!
  3. На трето място ако сте фен на новите автомобили след около 5 години, можете да върнете още неизплатената си вече леко амортизирана кола и да направите нов лизинг на чисто нов автомобил, като приспаднете стойността на колата, която връщате. Така закупуването на автомобил лизингово се оказва доста по-атрактивната опция за хората добре управляващи парите си.
  4. На четвърто място нека отбележим и някой неудобства на един лизингов договор все пак. Докато не изплатите лизинговия си автомобил, той е притежание на автосалона, от който сте го закупили. Така при евентуален инцидент или застраховане, Вие сте длъжни да се съобразите с автосалона и обезщетенията се изплащат на лизингодателя, а не на Вас директно. Като цяло автосалоните предпочитат кеш продажбите и дават по-атрактивни оферти на фирми. Така в един момент в зависимост от дилъра на новия автомобил, който сте избрали, като физическо лице, Вие може да се окажете въведен в един неизгоден лизингов договор!

Закупуването на автомобил лизингово е атрактивна опция, за да се сдобием с нов автомобил, но си има своите особености и е добре да сте запознати с тях преди да направите стъпката на закупите автомобил на лизинг.

ТОП 4 НА НАЙ-ЯКИТЕ СПОРТНИ АВТОМОБИЛИ В СВЕТА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели