Фитнес: Храни, които да хапвате преди фитнес и спорт

Споделете тази статия с вашите приятели
()
преди-фитнес
Храни, които да хапвате преди фитнес и спорт или след това за възстановяване има много.

Те не започват и не свършват с протеиновите барове или спортните напитки. Напротив те са много по-вредни, пълни с консерванти и не са полезни за здравето. Навярно няма да повярвате, че следните храни, които са много вкусни, може да са ефективно гориво за вашата фитнес или спорт тренировка.

Ето кои са те:

  • Черен шоколад – истинския натурален черен шоколад, съдържащ истинско какао е отличен източник на енергия за спортуване и фитнес. Изяждането на до две кубчета от вкусното удоволствие преди или след тренировка няма да ви навреди, а напротив ще ви ободри! Проучвания в областта на спорта и фитнеса сочат, че черния шоколад е полезен за тренировка, защото изключително ефективно усвоява кислорода  в телата ни, и следователно подобрява процесите по трупане на маса и мускули.
  • Бадеми – сред храни, които да хапвате преди фитнес и спорт са и бадемите. Те са натурален протеин и макар да съдържат мазнини, те са полезни. Добре е не само преди или след тренировка да похапвате няколко бадема, защото мастните им полезни киселини са чиста проба енергия, която да ви направи по-издръжливи и да ви засити!
  • Банани – няма по-полезен плод за фитнес и спорт от бананите! Те са богати на калий, витамин В6, съчетават полезна комбинация от плодови захари и съдържат фибри. Когато ги хапваме тялото ни автоматично превръща храната в енергия. Така, че не забравяйте да си хапнете един банан преди тренировка!
  • Кафе – сега вече сте озадачени нали! Кофеинът в кафето е източник на енергия и не само ни събужда сутрин, но ни прави доста по-издръжливо физически. Учените научно са доказали, че от 3 до 7 милиграма дневно кофеин на килограм от теглото ни, може да ни направи по-ефективни в спортуването с цели до 25%. Затова ако приемем, че ориентировъчно в една чаша кафе има около до 200 милиграма кофеин, то една или две чаши кафе преди тренировка ще ни дойдат добре.

Сред храни, които да хапвате преди фитнес и спорт или след това са и сокът от череша или диня. Тези сокове спомагат по-малкото съкращаване на мускулите и ви предпазват от мускулна треска!

ХРАНИ: КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕКОНТРОЛИРУЕМИЯ ГЛАД ЗА СЛАДКИ ХРАНИ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели