Хоби: Как да печелим от нашето хоби

Споделете тази статия с вашите приятели
()
нашето-хоби
Всеки си има хоби. Нещо, което да прави, за да запълва свободното си време, от което да получава удовлетворение. Но как ли ще реагирате, ако ви кажа, че можете да превърнете своето хоби в стабилен допълнителен доход?

От удобното си място пред екрана вие можете да се запишете в сайт за надомна работа и да започнете да припечелвате. Първо, обаче, трябва да анализирате своето хоби и качествата, които притежавате.

Думата „анализиране” звучи малко плашещо, но всъщност няма нищо сложно в цялата работа. За да го докажа, ще опиша целият процес стъпка по стъпка.

Първа стъпка: Какво точно обичате да правите? Да пишете разкази или стихове за близки и познати? Да рисувате? Да редите пъзели или да сглобявате макети? Дори и гледането на филми може да се окаже печелившо хоби ако можете да печатате текстове достатъчно бързо и имате добър слух. След като сте намерили точното определение на вашето хоби си го запишете на един лист.

Втора стъпка: Какви умения имате? Добра компютърна грамотност и бързина при писането на клавиатура? Голямо внимание към детайлите? Креативен начин на изобразяването на вашата околна среда? Сръчност? Владеене на чужди езици? Запишете всичко, за което се сетите, за да можете после лесно да си го попълните във CV-то!

Трета стъпка: Попълнете CV по Европейски образец, Europass, и кандидатствайте в сайтове за хора, работещи на свободна практика. В jobs.bg си има под категория за дистанционна работа.  Има и сайтове, които са изцяло пригодени към такъв тип работа, като например freelance.bg.

Това е всичко! Рано или късно ще си намерите ниша, в която да се доказвате. Просто трябва да следвате мотото: „Докато не си намеря работа или допълнителен начин за придобиване на доходи, работата ми е да ги търся и да кандидатствам!” Не се отказвайте, независимо колко пъти не сте получавали отговор след кандидатстване. Животът е борба и ако вие искате, да бъдете победителите от този сблъсък, ще трябва да се потрудите!

ИЗКУСТВОТО ОРИГАМИ – ЧУДЕСА ОТ ХАРТИЯ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели