Как да се храним здравословно?

Споделете тази статия с вашите приятели
()
как-да-се-храним-здравословно
Днес стилът ни на живот се характеризира с изключително бързо темпо и, поради това, е трудно човек да живее здравословно. Ядем храни, които са вредни за нас, пием напитки, които също ни вредят. Но, ако сте решили, че е време да промените това и че е дошъл моментът, в който ще започнете да подобрявате живота си, попаднали сте на правилната статия.

За да започнем да променяме живота си, трябва първо да се концентрираме върху храненето. То влияе на нашето тяло и, съответно, на всичко, което правим. Ако, например, не се храните колкото е нужно, това ще се отрази на здравето ви и ще ви лиши от възможности, които не бихте искали да пропуснете. Затова следвайте нашите съвети за здравословен хранителен режим.

Закуската е изключително важна. Може да хапнете само някакъв плод или пък варено яйце, но не бива да я пропускате. Трябва да приемате храна поне 3 или 4 пъти на ден. Добре е интервалите между приеманията на храна да са не по-големи от 6 часа. Не яжте толкова много вредни храни, защото те съдържат множество консерванти, рафинирани въглехидрати и оцветители. Пийте по-малко кафе. Вместо него можете да си направите чай или вода и лимон.

Не отбягвайте месото и млечните продукти – те не са вредни. Напротив, съдържат хранителни вещества, които играят значима роля във функционирането на организма ви и трябва да бъдат набавени. Пиенето на вода е задължително – поне по два литра на ден, а в случай че спортувате, трябва да са повече. Препоръчва се да готвите печени, вместо пържени храни, защото последните поемат твърде много мазнина. Не е необходимо обаче да се лишавате постоянно от всички, така наречени, вредни изкушения.

Понякога можете да се поглезите, стига през повечето време да ядете здравословни продукти. Не преяждайте и не стойте гладни дълго време – и двете състояния вредят на организма ви. Здравословна храна не означава еднообразна. Тъкмо обратното, за да бъде здравословно, яденето трябва да е разнообразно, така че тялото ви да получи всички необходими за функционирането си вещества.

ХРАНИ: КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕКОНТРОЛИРУЕМИЯ ГЛАД ЗА СЛАДКИ ХРАНИ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели