Популяризиране на сайт чрез директории за статии

Споделете тази статия с вашите приятели
()
Популяризиране-на-сайт-чрез-директории-за-статии

Колкото и да не ви се вярва, в България има качествени директории за статии. Това означава, че ако получите достъп и разрешение  от собствениците им за поместване на Ваше съдържание с линк, то тогава бихте могли да получите дългосрочно линк, който от своя страна да подпомогне за по-доброто класиране в търсещите машини.

Живеем във времена, в които Интернет активно расте и се развива, времена, в  които непременно трябва да изпреварите конкуренцията си, за да бъде по-продаван Вашият продукт, или да бъде по-посещаван Вашият сайт.

Сред различните видове реклама на уебсайтове, SEO се отличава с това, че можете да бъдете на предни позиции, без огромен бюджет.

Особено важно е това за разделът със статиите, който е един от многото раздели в областта на търсещите машини.  Този метод стана толкова популярен, защото е един от най-добрите начини за популяризиране на уебсайтове в мрежата, естествено в дългосрочен аспект.

Същността на статиите за популяризиране на уебсайтове е да рекламират сайта на позиции чрез заявки за търсене. Това е необходимо за увеличаване на броя на посетителите на сайта.

Привличайки целевата аудитория на сайта, можете да спечелите добри пари чрез реклама или чрез продажба на линкове. Във всеки случай е необходимо популяризирането на сайта със статии, защото именно статиите ще допринесат за по-добри резултати от другите методи за популяризиране. А кои са другите SEO методи? Добре ги знаете, но нека ги припомним. Това са On-page SEO, Off-page SEO, линк билдинг, като директориите за статии попадат именно в сектор „линк билдинг“, SMM, ORM и много други.

Когато популяризирате сайт със статии, трябва да получите уникално съдържание, тоест текст, който все още не е наличен в Глобалната мрежа, тъй като търсачките не вземат предвид връзките в тези статии, които са копирани от други сайтове. Трябва да разберете факта, че статията, копирана от друг сайт, няма да донесе добър резултат при популяризирането на уебсайта, а даже може да навреди.

Решаващата стъпка е да поставите връзката в текста. Но това трябва да бъде връзка, строго избрана за темата на статията. Също така трябва да добавите alt текст, който се появява в името на самия сайт в полето. Връзката е желателно да бъде към основния сайт, но може да бъде и към категория, или към конкретна статия, която искате да отличите, статия, на която искате да придадете тежест. Броят на връзките в текста на статията също е много важен. В действителност, ако статията е наситена с връзки, роботите за търсене могат да поставят в черен списък тази страница. И съдържанието му няма да попадне в индекса на търсачките.

Поставянето на статии с връзки към тематични ресурси може не само да увеличи позицията на даден уебсайт, но и да направи добър трафик, а ако се касае за онлайн магазин – добри продажби. В края на краищата посетителите, които четат статия, публикувана на сайта, като се заинтересуват, могат да кликнат върху връзката в статията. Затова статиите за популяризиране на уебсайтове са добър начин за популяризиране на вашия уебсайт. Резултатите от този тип SEO могат да бъдат невероятно ефективни.

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели